Vlatko Glavaš
0

"Igrači Sarajeva djelovali su kao da nemaju snage"

Razgovarao: Edin Isanović
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
U ponovljenoj utakmici 16. kola Sloboda je ponovo savladala Sarajevo. Ovoga puta mnogo teže. Naime, u prvom okršaju bilo je 3-1, dok je danas tim sa Tušnja slavio 1-0. Nakon utakmice razgovarali smo sa Vlatkom Glavašom, strategom Slobode koji je istakao:

"Nije lako pobijediti Sarajevo dva puta. Mi smo prije ovoga meča bili posljednji, a oni treći. To govori da su oni favoriti. Ipak, došli smo do vrlo važnih bodova. Timu sa Koševa želim osvajanje titule“, kaže za Sarajevo-x.com Glavaš.

Kada smo mu rekli da iz bordo tabora imaju zamjerku na oštru igru, prvi šef struke tušanjskog tima je rekao:

"Ne bih se složio s tim. Možda je bilo malo nervoze zbog svih dešavanja oko ove utakmice, ali podvlačim da je sve bilo u granicama korektnosti. Savladali smo ih dva puta, a to nije nimalo lako. Sada nam predstoji grčevita borba za opstanak“.

Na kraju je Glavaš otkrio recept uspjeha:

"Igrači Sarajeva djelovali su kao da nemaju snage. To je bilo uočljivo i u prvoj utakmici. Na poluvremenu sam svojim izabranicima rekao da nametnu svoj ritam i da će sigurno doći do prilike. Tako je i bilo. Dobili smo ih na snagu. Imam mnogo prijatelja među navijačima tima sa Koševa. Žao mi je zbog njih, ali bodove moraju tražiti negdje drugo“.