I prije uzvrata u Banjoj Luci
0

Igrači Maccabi Haife već se spremaju za Maribor

Sarajevo-x.com
Uprkos rano primljenom golu, izraelski protivnik Borca iz Banje Luke ostvario je ubjedljivu pobjedu nad našim prvakom u prvoj utakmici pretkola Lige prvaka. Nakon 5:1 na stadionu Kiryat Eliezer, Izraelci se već pripremaju za sljedećeg protivnika, slovenski Maribor.

I prije uzvratne utakmice, koja se igra u srijedu na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, igrači i stručni štab Maccabi Haife svu su pažnju usmjerili na proučavanje igre sljedećeg protivnika, piše Jerusalem Post.

Slovenski prvak dočekat će ih u narednom pretkolu, odlučio je žrijeb u Nyonu u petak. NK Maribor je u prvoj utakmici drugog pretkola prošlog utorka sa 2:0 savladao luksemburški Dudelange, tako da je najvjerovatnije da ćemo 26. i 27. jula, odnosno sedmicu kasnije, gledati susret tima iz Haife i tima iz Maribora.

Prvu utakmicu Izraelci igraju kod kuće.

Jerusalem Post podsjeća i da su tri izraelska kluba u Evropskoj ligi saznala ko će im biti mogući protivnici u sljedećem pretkolu.

Tako je Maccabi Tel Aviv, nakon 3:1 pobjede nad Xazarom iz Azerbejdžana, ostao da čeka pobjednika susreta između Željezničara i moldavskog Sherrifa. Posjetimo, plavi s Grbavice na Koševu su odnijeli pobjedu 1:0, ali s oprezom dočekuju gostovanje.

Bnei Yahuda će odmjeriti snage sa Helsingborgom iz Švedske, a Hapoel Tel Aviv očekuje pobjednika meča Vojvodina - Vaduz iz Lihtenštajna.