Nogomet
0

Igrači - jedina svijetla tačka Željezničara

NINA
Nakon što je Jiri Plišek dobio otkaz u Željezničaru, Predsjedništvo kluba na čelu s Narcisom Džumhurom složilo se da će klub do zimske pauze voditi ostatak stručnog štaba koji čine Ismet Štilić, Almir Memić i Esad Ibrahimović.

Također će, kako je rečeno na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva kluba, izvršiti sve obaveze prema Plišeku koje su propisane ugovorom. Stoga, problema oko promjene šefa struke ne bi trebalo biti, iako Plišek najavljuje da će se o svemu očitovati i FIFA.

Nakon svega, napokon su odahnuli i igrači koji su izgleda trenutno jedina svijetla tačka u klubu. Neizvjesnost oko Plišeka utjecala je i na njih, no uspjeli su prevladati sve probleme koji su se pojavili na Grbavici, pokazali su zajedništvo kada je bilo najpotrebnije i sjeli su na prvo mjesto.

“Veći dio ekipe je na okupu već nekoliko godina. Svašta smo zajedno prošli, izdigli smo se iznad svih problema u klubu i pokazali snagu kolektiva. U gradski derbi ušli smo malo potreseni zbog događaja koji su prethodili utakmici. Čak se to malo osjetilo i na našoj igri, Sarajevo je prvo poluvrijeme igralo bolje, ali na poluvremenu smo se u svlačionici 'probudili', rekli sami sebi da moramo dobiti i to smo i učinili”, kaže Dželaludin Muharemović, kapetan kluba s Grbavice.

Plavi u idućem kolu imaju priliku pobjeći Zrinjskom na +4. Na Grbavicu dolazi Travnik, a Plemići idu na teško gostovanje u Orašje.

“Svakako bi bilo fino pobjeći Zrinjskom na četiri boda, ali ne opterećujem se prognozama. I Zrinjski je imao priliku protekli vikend napraviti prednost od četiri boda, ali dogodio se rasplet koji nam odgovara. Pobijedili smo Sarajevo, a oni su remizirali u Mostaru sa Širokim Brijegom i mi smo iskočili na prvo mjesto. Nadam se da će se u idućem kolu ponovno dogoditi rasplet koji nam odgovara”, zaključio je Muharemović.