Zbog nedovoljnog zalaganja
0

Igrači i stručni štab Zrinjskog kažnjeni nakon utakmice protiv Olimpica

Klix.ba
Stručni stožer i igrači kažnjeni zbog nedovoljnog zalaganja na utakmici protiv Olimpica, saopćili su iz ovog mostarskog kluba.

Danas je u prostorijama Zrinjskog održana sjednica Predsjedništva ovog kluba na kojoj je, između ostalog, zaključeno kako su igra, pristup ekipe i stručnog štaba u porazu s Olimpicom "bili sramotni, razočaravajući nedostojni dresa i lente Zrinjskog" zbog čega je donesena odluka o kažnjavanju cijele ekipe i stručnog štaba.

U Zrinjskom maksimalnu mobilizaciju s obzirom da ih očekuju četiri veoma važne utakmice (tri prvenstvene i uzvrat Kupa).

"Posebno molimo sve prijatelje HŠK Zrinjskog da dođu i pomognu klubu da u četvrtak ostvarimo pobjedu i ponovno zasjednemo na mjestu na tabeli koje osigurava odlazak u Europu. Uprava je donijela odluku da i zbog iznimno loše igre i pristupa utakmici s Olimpicom ulaz za utakmicu s Rudarom u četvrtak bude slobodan, kao određeno izvinjenje svim našim vjernim gledateljima", navode na zvaničnoj stranici ovog mostarskog kluba.

Uprava Zinjskog je također donijela odluku da će do kraja jesenje polusezone za dvije prvenstvene i uzvratnu kup utakmicu sa Zvijezdom ulaz na stajanje biti slobodan, kao zahvala na podršci Ultrasa tokom cijelog prvenstva.

"Bez obzira na sve trenutne probleme, kao i probleme koje imamo u finansiranju Kluba, sigurni smo da ćemo ostvariti ambicije koje smo pred sebe stavili, a to je izlazak u Europu, kao što smo i sigurni da ćemo na proljeće biti još bolji, još organiziraniji, još igrački snažniji", stoji na kraju saopćenja.