Osmanagić novo ime na Koševu
0

Igrači FK Sarajevo započeli pripreme za proljetni dio sezone

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na stadionu Asim Ferhatović Hase obavljena je prozivka igrača FK Sarajevo koji će na proljeće nastaviti takmičenje u BHT Premijer ligi. Uz nekoliko odlazaka, novo ime je igrač sredine terena Amer Osmanagić.

Trener FK Sarajevo Dragan Jović je zakazao prozivku u 14 sati. Igrači su ranije stigli na stadion Asim Ferhatović Hase kako bi obavili obavezna mjerenja. Nakon toga je održan sastanak u svlačionici bordo tima, kojem su prisustvovali igrači, stručni štab i uže osoblje kluba.

Nakon kratkog dogovora, igrači su izašli na pomoćni teren koševskog stadiona, gdje su se zagrijali i odradili lakši trening.

Podsjetimo, ekipa će trenirati u Sarajevu do 28. januara. Potom Jović svoje izabranike vodi u Međugorje, odakle se bordo momci vraćaju 5. februara. Put u Opatiju je planiran 10. februara, a povratak u Sarajevo 20. februara. FK Sarajevo će, kao i do sada, tokom pripremnog perioda odigrati nekoliko prijateljskih utakmica, a potom slijedi i nastavak takmičenja u Premijer ligi.

Novi igrač u ekipi, Amer Osmanagić, poručio je da Sarajevu nije cilj borba nego osvajanje titule te je istakao vjeru u ostvarenje takvog cilja. Trenirao je i prošle godine teško povrijeđeni Denis Čomor, koji će se nogometu vratiti u 4. ili 5. kolu nastavka prvenstva.