Nogomet
0

Igrači Chelsea sigurni u svoju pobjedu u Valensiji

Sarajevo-x.com
Engleski prvaci Chelsea su potpuno sigurni da će pobijediti u gostujućoj utakmici u Valensiji večeras. To je upravo ono što oni trebaju da urade kako bi došli do polufinala Lige prvaka, jer su u prvoj četvrtfinalnoj utakmici u Londonu odigrali 1-1 sa Valensijom.

Lijevi bek Ashley Cole je izjavio za Daily Star da je "siguran da mogu pobijediti u Španiji, jer će Valensija braniti svoj gol".

Dobra vijest za Chelsea je da se nakon tri mjeseca odsustvovanja Joe Cole vratio u prvi tim u subotnjoj pobjedi nad Tottenhamom od 1-0.

Loša vijest je da vezni igrač Michael Essien još nije dovoljno spreman za povratak, a Arjena Robbena zbog povrijede nema do ljeta.

Ipak, problemi koje Chelsea ima sa povredama se ne čine velikim kada se uporede sa onim koje ima Valensija.

"Los Ches" neće imati čak sedam standardnih igrača na raspolaganju zbog povreda, a to su: Ruben Baraja, Edu, Jaime Gavilan, Vicente Rodriguez, Mario Reguiero i Fernando Morientes, s tim da ovaj posljednji ima šanse da se nađe na klupi na večerašnjoj utakmici.

Uz to, odbrambeni igrači David Navarro i Carlos Marchena neće moći igrati zbog suspenzije koju su zaradili u incidentu protiv igrača Intera u osmini finala Lige prvaka.

U subotu je trener Valensije Quique Sanchez Flores napravio sedam izmjena u odnosu na tim koji je na Stamford Bridgeu izvukao povoljan rezultat, te je zbog toga i poražen 1-0 u La Ligi od Athletic Bilbaoa, zbog čega je Valencia pala na peto mjesto tabele.

Zbog toga će se igrači Ludovic Butelle, Curro Torres, Jorge Lopez i Hugo Viana najvjerovatnije vratiti na klupu u večerašnjoj utakmici.

Sanchez Flores će najvjerovatnije odbranu sačiniti od Santiaga Canizaresa, Miguela, Roberta Ayale, Emiliana Morettia i bivšeg lijevog beka Chelsea Asiera del Horna.

U vezi će igrati kapiten David Albelda i mladi Raul Albiol, sa Joaquinom Sanchezom na desnoj i Davidom Silvom – strijelcem fantastičnog gola u Londonu – na lijevoj strani.

U napadu se očekuju David Villa i Miguel Angel Angulo.

Engleski timovi obično igraju veoma loše u uzavreloj atmosferi stadiona Mestalla, koja će sigurno biti ispunjena do posljednjeg mjesta.