Nogomet
0

Igrače Liverpoola u Napuli spustila rock-zvijezda

Totalsport
Bruce Dickinson (52), pjevač i frontman kultnog heavy-metal-banda, Iron Maidena, pilotirao je avionom kojim su nogometaši Liverpoola doputovali u Napuli.

U gradu podno Vezuva igrači Roya Hodgsona u četvrtak igraju dvoboj trećeg kola Europa lige.

Iz kluba su potvrdili da je njihovim avionom upravljao jedan od najvećih rock-vokala u historiji muzike, koji profesionalno radi kao pilot britanske charter-kompanije Astraeus. U istoj je odnedavno čak i marketinški direktor.

U njegove se pilotske vještine nisu, nažalost, mogle uvjeriti najveće Liverpoolove zvijezde, Fernando Torres i Steven Gerrard, koje je trener Roy Hodgson ostavio u Liverpoolu.

Dickinson je vrstan pilot. Dozvolu je položio još u devedesetim godinama prošlog stoljeća, te otad članove banda redovito razvozi svijetom tokom višemjesečnih turneja.

U svojoj je aviokompaniji Dickinson inače stalno zaposlen. Za turneje uzima neplaćeni godišnji odmor.

Iron Maideni pioniri su heavy-metala. Prodali su preko stotinu miliona albuma i stvorili više od 30 hit-singlova otkad ih je, na Božić 1975. godine, basist Steve Harris, inače strastveni navijač Evertona,  osnovao u Londonu.

Osim što je vrsni pilot, raznovrsno talentirani pjevač također je priznati mačevalac i spisatelj. Njegova prva knjiga, Pustolovine Lorda Iffyja Boatracea, objavljena je 1990. godine.