Nogomet
9

Igrač Newcastlea drži ključ Pjanićevog odlaska u Man. United

Klix.ba
Miralem Pjanić u duelu sa igračem Torina Danilom D'Ambrosiom (Foto: AFP)
Miralem Pjanić u duelu sa igračem Torina Danilom D'Ambrosiom (Foto: AFP)
Yohan Cabaye, veznjak Newcastlea, mogao bi već u januarskom roku postati član Rome. Zbog toga bi u drugom smjeru, pišu britanski mediji, mogao otići Miralem Pjanić, kojeg želi nekoliko otočkih timova.

Manchester United i Tottenham će u januaru voditi veliku bitku kada je u pitanju kupovina bh. reprezentativca. U Manchesteru su, piše portal Here is the City, sretni zbog mogućeg odlaska Cabayea u Romu jer bi to značilo lakšu kupovinu Pjanića.

Uprava tima sa Old Trafforda je spremna ponuditi 30 miliona eura već u januaru, jer trener David Moyes, a pogotovo navijači nisu zadovoljni dosadašnjim igrama Crvenih vragova.

Upravo zbog mogućeg odlaska njihovog najboljeg igrača ove sezone, u rimskoj Vučici vjeruju da je Cabaye dostojna zamjena za Pjanića koji zajedno sa Danieleom de Rossijem i Kevinom Strootmanom čini trenutno možda i najbolji vezni red u Evropi.

U Unitedu se također nadaju da Pjanić neće potpisati novi petogodišnji ugovor o kojem talijanski mediji već uveliko pišu.

Cabaye je navodno spreman odbiti Arsenal kako bi ponovo sarađivao sa Rudijem Garcijom, trenerom Rome, pod čijim vodstvom je igrao u Lilleu.