Nogomet
15

Igor Radovanović: Povreda je prošlost, uskoro ću odlučiti gdje nastavljam karijeru

Piše: D. B.
Bh. nogometaš Igor Radovanović se u potpunosti oporavio od povrede, ali karijeru u Slobodi neće nastaviti. Ovog je ljeta odlučio promijeniti sredinu, pa će prihvatiti jednu od ponuda koje je dobio nakon odlaska s Tušnja.
Igor Radovanović
Igor Radovanović
Radovanović je u Slobodu stigao 2014. godine nakon odličnih partija u dresu Slavije, a u klubu iz Tuzle mu je odlično krenulo. U pet odigranih utakmica je postigao tri gola, a onda je doživio tešku povredu. Ruptura prednjih križnih ligamenata je značila višemjesečnu pauzu, pa je Sloboda ostala bez važnog igrača. No, dvadesetdevetogodišnji napadač se potpuno oporavio, ali sljedeće sezone neće nositi dres Slobode.

"Istekao mi je ugovor sa Slobodom, nakon čega nisam produžio saradnju. U potrazi sam za klubom, odnosno, razmatram neke ponude koje su stigle iz Premijer lige, ali i inozemstva. Nisam želio žuriti pri izboru novog kluba, ali ću uskoro odlučiti gdje ću nastaviti karijeru", izjavio je Radovanović za portal Klix.ba.

Kako je rekao, za njega je najvažnije to što je teška povreda sada prošlost.

"Najvažnije mi je to što sam se oporavio i osjećam se bolje nego prije povrede. Žao mi je što sam se povrijedio, jer bih sigurno postigao dvocifren broj golova za Slobodu, odlično sam startao. Međutim, povrede su sastavni dio nogometa. Vraćam se mnogo jači", dodao je Radovanović.

Iskusni napadač je u karijeri nastupao za Slaviju, Pandurrii Targu Jiu, Tienen, Željezničar, Ceahlaui Piattra Neamt, Domžale i Slobodu.