Nogomet
73

Igor Lambulić uoči susreta sa Zrinjskim: Cijenimo šampiona, ali vjerujemo u sebe

Piše: D. B.
Igor Lambulić u dresu Slavije
Igor Lambulić u dresu Slavije
Ovog vikenda se nastavlja takmičenje u Premijer ligi BiH, a Slavija će biti gost aktuelnom šampionu BiH Zrinjskom. Napadač Slavije Igor Lambulić je u razgovoru za portal Klix.ba rekao da on i njegovi saigrači respektuju šampiona, ali da u Mostar ne idu s bijelom zastavom.

U Slaviji su zadovoljni obavljenim pripremama te očekuju uspješno proljeće.

"Pripreme smo obavili prema planu i možemo biti zadovoljni. No, sada je važno da sve što smo uradili u Makarskoj primijenimo u šampionatu. Ako u tome uspijemo, bit će ovo lijepo proljeće za nas", izjavio je Lambulić.

Ekipu je tokom zimskog prijelaznog roka napustio napadač Zoran Kokot i prešao u Željezničar, a u klub iz Lukavice stigao je Damir Rovčanin kao njegova zamjena.

"Nakon odlaska Kokota nam se pridružio Rovčanin. Nismo imali velikih izmjena u ekipi, što je naša prednost. Dugo smo na okupu i dobro se poznajemo. Kokot će nam nedostajati, ali ćemo nadoknaditi njegov odlazak", rekao je napadač Slavije.

Prvi protivnik Slavije u proljetnom dijelu prvenstva bit će Zrinjski.

"Jasno je da nas protiv aktuelnog šampiona očekuje veoma teška utakmica. Plemiće cijenimo, ali vjerujemo u sebe. Učinit ćemo sve da se u Mostaru predstavimo u najboljem svjetlu", kazao je dvadesetšestogodišnji crnogorski nogometaš.

Saigrače je pozvao na oprez, posebno kada je riječ o napadaču Plemića Stevi Nikoliću.

"Kvalitetan su tim, a posebno je opasan Nikolić. Na njega moramo obratiti najviše pažnje", jasan je bio Lambulić.

Cilj Slavije je što prije ući u sigurnu zonu, a onda se rasterećeno nadigravati s protivnicima.

"Želimo osvojiti još pokoji bod i osigurati opstanak, a onda se bez pritiska nadigravati sa ostalim ekipama. Naravno, cilj je osvojiti što više bodova za što bolju poziciju, ali i afirmisati naše mlade nogometaše", završio je Lambulić.

Utakmica Zrinjski - Slavija se igra u subotu od 14:30 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom.