Sven-Göran Eriksson
0

"Idemo na pobjedu protiv Brazila"

Totalsport
Sven-Göran Eriksson (Foto: AP)
Sven-Göran Eriksson (Foto: AP)
Švedski stručnjak Sven-Göran Eriksson, selektor nogometne reprezentacije Obale Bjelokosti, još ne zna hoće li u prvi sastav za dvoboj 2. kola Mundijala u grupi G protiv Brazila uvrstiti povrijeđenog kapitena i najboljeg napadača Didiera Drogbu.

Centarfor londonskog Chelseaja je zaradio napuknuće desne podlaktične kosti 4. juna tokom prijateljske utakmice protiv Japana. Trenira s imobilizacijskom zaštitom, s kojom je nastupio u prvoj utakmici protiv Portugala. Ušao je tada u igru u drugom poluvremenu, a dvoboj je završio rezultatom 0-0.

"Drogba je trenirao, ali nisam siguran hoće li i zaigrati. O tome ćemo odlučiti na dan utakmice", kaže Eriksson.

Igrao 32-godišnji Drogba ili ne, švedski strateg uvjeren je da će u susretu protiv Brazila njegova ekipa iskazati zajedništvo.

"Nikada u svojoj trenerskoj karijeri nisam vidio skupinu igrača s toliko smijeha i veselja. Uživam u statusu selektora Obale Bjelokosti jer radim s puno dobrih nogometaša. Oni me slušaju, ispunjavaju što se od njih traži, ali istovremeno i uživaju u svom radu i igranju nogometa".

O susretu sa ''seleçaom'' kaže:

"Protiv Portugala smo bili dobri, a protiv Brazila bi mogli biti još bolji. Remi protiv Brazila bio bi pristojan rezultat. Naravno, još bolji rezultat bi bila naša pobjeda. No, ponavljam, niti jedan bod ne bi bio loš. Ali, mi ne razmišljamo o igri na remi, igrat ćemo na pobjedu", obećao je na kraju Eriksson.