Gianluigi Buffon
0

"Idem na operaciju, u januaru ću biti spreman"

Totalsport
Gianluigi Buffon (Foto: AP)
Gianluigi Buffon (Foto: AP)
Samo 45 minuta na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici mrežu talijanske nogometne reprezentacije čuvao je Gianluigi Buffon, ponajbolji golman svijeta. Susret protiv Paragvaja bio je jedini u kojem je Juventusov čuvar mreže nastupio, da bi potom osjetio staru povredu, hronične probleme s diskus-hernijom. Isti su ga odaljili od talijanskog gola, a čini se da će na duže vrijeme i od mreže torinske "stare dame".

"Odlučio sam. Dosta je življenja u neizvjesnosti, idem na operaciju. Mislim da ću 2011. biti kao nov", najavio je Buffon odlazak pod hirurški nož.

"Možda se i ranije vratim, ali ne bih se želio lagati. Recimo samo da januar označavam kao mjesec svog povratka. Namjeravam uzeti vremena koliko mi god bude potrebno."

"Trebao sam to i ranije učiniti. No, uvijek mi se govorilo da sam potreban. Sad sam ja taj koji ima potrebu. Osim toga, Juventus je u sigurnim rukama Marca Storarija i Alexa Manningera."

"Razgovarat ću s Alessandrom Nestom koji je i sam imao takve tegobe i riješio ih operacijom", zaključio je Buffon koji bi na operaciju trebao početkom jula.