Nogomet
3

Icardi: Kad god primimo gol, svijet oko nas se sruši

Piše: D. B.
Mauro Icardi (Foto: EPA)
Mauro Icardi (Foto: EPA)
Gol napadača Intera Maura Icardija nije bio dovoljan da tim iz Milana izbjegne poraz na gostovanju kod Southamptona u okviru Evropske lige. Sveci su preokretom stigli do pobjede rezultatom 2:1, a Argentinac nije krio razočarenje.

"Svaki put kad primimo gol, kao da se svijet sruši oko nas. Nema se šta puno reći, bio je to nesretan trenutak, a onda je sve krenulo po zlu. Dobro smo igrali u prvom poluvremenu, poveli smo, no, zaista ne znam zašto uvijek primimo pogodak. To se stano događa, primimo gol iz ničega, a onda se izgubimo. Da znamo razlog, promijenili bismo nešto, zaista želimo praviti dobre rezultate. Moramo se boriti za plasman u nokaut fazu", izjavio je Icardi.

Inter je još uvijek u potrazi za novim trenerom nakon što je otkaz dobio Frank de Boer.

"Mislim da cijenu u nogometu uvijek plaća trener, jer je nemoguće otpustiti 25 igrača. Uvijek to kažem kad trener ode, jer zapravo tim nije dao najbolje od sebe. Vidjet ćemo šta će se dogoditi, zasad radimo sa Vecchijem", završio je Icardi.

Inter je posljednji u grupi K sa tri boda. Bod više ima Hapoel Beer Sheva na trećem mjestu, sedam bodova je sakupio drugoplasirani Southampton, dok je lider grupe Sparta iz Praga sa devet bodova.