Nogomet
29

Icardi izazvao gnjev navijača Intera: Slavili njegov promašaj penala, napali ga nakon meča

Klix.ba
Mauro Icardi (Foto: AFP)
Mauro Icardi (Foto: AFP)
Kapiten Intera Mauro Icardi nalazi se na udaru navijača ovog kluba i vrlo lako bi mogao ostati bez kapitenske trake, a možda čak i promijeniti sredinu.

Iako je kapiten Intera, iako je 7. oktobra potpisao ugovor do 2021. godine sa otkupnom klauzulom od 110 miliona eura, Mauro Icardi je izazvao gnjev navijača Intera i nalazi se pred velikim kritikama koje bi mogle izrasti u veliki incident.

Naime, Icardi je 11. oktobra izdao autobiografiju u kojoj na jednom mjestu spominje kako će "dovesti 100 kriminalaca iz Argentine da ubije Interove ultrase u slučaju da ga napadnu".

Navodno je Icardi taj dio napisao nakon svađe sa vođom navijača poslije meča sa Sassuolom u februaru prošle godine. Sassuolo je slavio sa 3:1, a Icardi je ušao u drugom dijelu i postigao jedini gol svog tima. Navijači su bili isfrustrirani, a Icardi je krenuo prema njima, skinuo dres i dao jednom dječaku. Potom je vođa navijača uzeo dres od dječaka i bacio ga nazad Icardiju. To je Argentinca naljutilo i verbalno se obračunao sa navijačem.

Ipak, nakon što su pročitali taj dio, navijači su Icardija optužili da laže i na današnjem meču protiv Caglirarija jasno su dali do znanja da su mu okrenuli leđa. "Koristio si dijete da opravdaš sebe i oblatiš nas. Ti nisi čovjek. Ti nisi kapiten. Ti si odvratno g***", pisalo je na transparentu tokom meča sa Cagliarijem koji je slavio sa 2:1 protiv Intera.

Koliko mu žele zlo, navijači su pokazali u 26. minuti kada je Icardi promašio penal, a oni slavili iako zapravo navijaju za Inter, klub čiju kapitensku traku nosi Icardi.

Nakon meča, italijanski mediji su objavili da je oko 40 navijača pokušalo napasti Icardija kada se vraćao kući, a pored puta su okačili transparent na kojem piše: "Mi smo ovdje. Kada će tvoji Argentinci doći, hoćeš li nas upozoriti ili uraditi to kao kukavica?"

Trener Intera Frank de Boeer i potpredsjednik i legenda Intera Javier Zanetti rekli su da će razmotriti eventualno oduzimanje kapitenske trake Icardiju. Zanetti je istakao da niko ne smije u javnost iznositi nešto što može narušiti historiju kluba čime je osudio Icardija.

Icardi je trenutno drugi strijelac Serie A sa šest postignutih golova koliko su postigli Bacca (Milan) i HIguain (Juventus). Sa sedam golova na prvom mjestu je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (Roma).