Nogomet
4

Ibro Rahimić pred okršaj sa Sarajevom: Dolazi šampion, time je sve rečeno

Klix.ba
Ibro Rahimić (Foto: FK Mladost Doboj-Kakanj)
Ibro Rahimić (Foto: FK Mladost Doboj-Kakanj)
Svoj premijerni nastup pred domaćom publikom fudbalski klub Mladost Doboj–Kakanj će imati u subotu u 13:30 sati kada se sastaje sa ekipom Sarajeva u okviru 13. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na stadionu u mjestu Doboj kod Kaknja izvode se završni radovi na uređenju travnjaka, postavljanju stolica kako bi Doboj bio spreman da ugosti aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine.

U Kaknju vlada euforija, sve je podređeno ovom historijskom danu za FK Mladost, ali i grad Kakanj, jer će se u MZ Doboj (Kakanj) odigrati premijerna premijeligaška utakmica.

Nakon 12 odigranih kola ekipa Ibre Rahimića je na devetoj poziciji sa 16 osvojenih bodova, te nakon slavlja protiv Drine i Travnika sa dosta optimizma dočekuje svoj naredni susret.

"O važnosti utakmice nije potrebno govoriti. Dovoljna je činjenica da ćemo dočekati prvaka države. U toku ove sedmice odmorili smo ključne igrače kroz Kup. Izuzev Hadžića, Musića i Ramovića odmorio sam sve igrače koji će konkurisati za početnu postavu protiv Sarajeva.

Vjerujem da ćemo jednom dobro igrom i požrtvovanošću izboriti pozitivan rezultat. Rasterećeni smo što se pritiska tiče jer igramo protiv prvaka i svaki rezultat u kojem nećemo izaći kao gubitnici je odličan za nas", rekao je Rahimić na press konferenciji koja je održana danas u prostorijama kluba.

"Svaka utakmica u ovoj sezoni jako je bitna za nas budući da na kraju sezone čak šest timova napušta ovaj rang takmičenja. I u ovu utakmicu ćemo ući sa 200% svojih mogućnosti, borit ćemo se za svaku loptu i svaki centimetar terena i vjerujem da Sarajevu neće biti nimalo lako u subotu, jer i mi imamo motiv više budući da tek u 13. kolu igramo prvu domaću utakmicu pred našim navijačima", rekao je Senad Karahmet, defanzivac Mladosti.

Rahimić i njegovi pomoćnici imaju na raspolaganju sve igrače za susret sa Sarajevom osim povrijeđenog Adnana Hrelje.

Premijerni premijerligaški meč Mladosti na stadionu u Doboju kod Kaknja sudit će Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem iz Travnika i Damirom Lazićem iz Brčkog. Četvrti sudija bit će Samir Spahalić iz Mostara. Delagat ovog susreta je Haris Idrizović (Konjic), a posmatrač suđenja Antonio Blažević (Višići). Cijena ulaznice za zapadnu tribinu je 5 KM, a za sjevernu 7 KM.