Evropska liga, 2. kolo
0

Ibričić s Anderlechtom, Vaha protiv Muslimovićevog PAOK-a

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U okviru 2. kola Evropske lige večeras su na rasporedu 24 utakmice. Posebno su nam interesantni klubovi za koje nastupaju bh. internacionalci.

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić predvodit će zagrebački Dinamo na gostovanju kod grčkog PAOK-a za koji igra naš reprezentativac, Zlatan Muslimović. Nakon sjajne startujuće pobjede protiv Villareala, Dinamo će u Grčkoj imati težak zadatak protiv dobre ekipe PAOK-a, ali i fanatičnih grčkih navijača. Zagrepčanima ide u prilog činjenica da Vaha od dolaska na njihovu klupu niže sjajne rezultate.

Drugi hrvatski predstavnik u Evropskoj ligi, splitski Hajduk, čija je uzdanica naš Senijad Ibričić, u 1. kolu poražen je upravo u Grčkoj, protiv AEK-a, kojeg je do prije nekoliko dana vodio bh. stručnjak Dušan Bajević. Splićanima na noge stiže belgijski Anderlecht i prema svemu sudeći bit će to sjajan meč dvije ekipe koje su otprilike podjednako kvalitetne.

Švicarskim Young Boysima, za koje igra bh. reprezentativac Senad Lulić, dolazi španski Getafe. Tim našeg reprezentativca je u kvalifikacijskoj utakmici za grupe Lige prvaka protiv Tottenhama pokazao koliko je opasan kod kuće (3-2), a igru iz te utakmice mogli bi ponoviti i večeras.

Još jedan naš reprezentativac će igrati večeras. To je Sanel Jahić koji s grčkim AEK-om ide na noge Zenitu, koji je u ovom meču veliki favorit. No, Grci su upravo protiv Hajduka u prošlom kolu pokazali da imaju kvalitet.

Nekadašnji prvotimac Željezničara, Semir Štilić, nastupit će za poljski Lech protiv Salzburga koji je prošle sezone u Evropskoj ligi imao sjajne rezultate, posebno u grupnoj fazi.

Moskovski CSKA našeg Elvira Rahimića dočekuje prašku Spartu koja se ne može pohvaliti dobrim rezultatima ove sezone, posebno nakon ispadanja u kvalifikacijama za LP od slovačke Ziline, koja ih je porazila u obje utakmice. Moskovljani su tradicionalno neugodan protivnik, posebno na svom terenu.

Od ostalih utakmica svakako valja izdvojiti sjajan meč koji će se igrati u Manchesteru, gdje domaći City dočekuje Juventus, u čijim je redovima i vremešni Hasan Salihamidžić. Ne treba posebno trošiti riječi na najavu ovog meča, kad svi znamo da će se itekako imati šta vidjeti.

Svakako, zanimljivi su i ogledi između Borussije Dortmund i Seville, bečkog Rapida i Besiktasa, Utrechta i Liverpoola, te Atletico Madrida i Leverkusena.

Podsjetimo, nastupe Dinama i Hajduka možete pratiti u direktnom prijenosu na OBN-u.

Utakmice koje počinju u 19 sati:

CSKA Moscow - Sparta Prag CSKA Sofia - FC Porto Dortmund - Sevilla

Hajduk - Anderlecht Metalist Kharkiv - PSV Odense - Stuttgart PSG - Karpaty Rapid Vienna - Besiktas Sampdoria - Debrecen Steaua Bucharest - Napoli Utrecht - Liverpool Young Boys - Getafe Zenit - AEK

Od 21.05 sati:

Atl. Madrid - Leverkusen BATE - Alkmaar Gent - Lille Lech - Salzburg Manchester City - Juventus Palermo - Lausanne PAOK - Dinamo Zagreb Rosenborg - Aris Sporting - Levski S. Tiraspol - Dynamo Kiev Villarreal - Club Brugge