Nogomet
42

Ibričić potpisao trogodišnji ugovor sa Kayseri Erciyessporom

Anadolija/Klix.ba
Senijad Ibričić
(Foto: Anadolija)
Novi turski prvoligaš Kayseri Erciyesspor pojačao je ekipu sa bh. reprezentativcem Senijadom Ibričićem, javlja agencija Anadolija.

On je večeras potpisao trogodišnji ugovor na na stadionu "Kadir Has" u Kayseriju. Predsjednik kluba Zija Eren kazao je da su sretni što su ekipu pojačali kvalitetnim igračem poput Ibričića.

Sa druge strane, bh. reprezentativac istakao je da želi puno uspjeha u dresu svog novog kluba.

"Napokon sam pronašao klub u kojem ću nastaviti karijeru. Sretan sam i zadovoljan sto je napokon sve gotovo i ne želim se osvrtati na ono što je bilo, već samo na ono što budućnost donosi. Čelnici Erciyespora su znali u kakvoj se situaciji nalazim i bili su strpljivi pokazavši koliko me žele. Dogovorili su se sa Lokomotivom i to je zapravo ono što je najbitnije. Idem u sredinu gdje me cijene i gdje ću igrati, a uz sve to, Erciyesport je ekipa koja u narednoj sezoni ima velike ambicije i sigurno neće biti prolaznici", kaze Ibričić i dodaje kako ga je trener Erciyespora želio dovesti još prije šest mjeseci, u vrijeme dok je vodio ekipu Gencerbirligija.

"Pokazao je koliko me cijeni i želi i to je jedan od razloga zašto sam sretan. Naravno, u svemu tome za mene je najbitnija činjenica da na okupljanje reprezentacije dolazim kao igrač sa riješenim statusom. Svi znate koliko želim igrati za reprezentaciju i želio sam po svaku cijenu napustiti Lokomotiv, kako bi se nametnuo selektoru Sušćcu. Sada, kada sam pronašao klub, vjerujem da dolaze bolji dani za mene i da ću ponovo dokazati kako zaslužujem biti dio ekipe koja krupnim koracima korača ka Svjetskom prvenstvu u Brazilu", istakao je bh. Zmaj.

Ibričić nakon što je potpisao ugovor obukao je dres svog novog tima i pozdravio navijače.

Podsjetimo, bh. reprezentativac u prošloj sezoni nastupao je Gaziantepspor i Kasimpašu.