Nogomet
70

Ibričić: Nije tačno da sam raskinuo ugovor s Lokomotivom

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bh. reprezentativac Senijad Ibričić oglasio se saopćenjem u kojem kaže da nije raskinuo ugovor s moskovskim Lokomotivom.

"U posljednje vrijeme mnogo se govori o mom statusu u Lokomotivu, a pojavile su se informacije kako nemam klub, što nije ni blizu istini. Igrač sam Lokomotiva iz Moskve još godinu i trenutno se nalazim u Rusiji. Najsretniji bih bio da nemam ugovor i da igram u klubu u kojem računaju na mene, ali to nije slučaj", kaže Ibričić.

Prošlu sezonu je, ističe, igrao na posudbi u Turskoj za dva različita kluba i nadao se da će pred početak ove sezone riješiti svoj status u Lokomotivu, koji ga je stavio na transfer listu.

"Klub me nije prijavio za rusku ligu, što je možda potaklo spekulacije da sam raskinuo ugovor, ali to nije istina. I dalje sam ugovorom vezan za Lokomotiv, a već neko vrijeme se trudim da na obostrano zadovoljstvo raskinem ugovor. Sve dok se to ne desi, ja sam i dalje igrač Lokomotiva, koji me ne želi pustiti u drugi klub bez obeštećenja", izjavio je bh. reprezentativac i dodao:

"Što se tiče nastavka moje karijere, odnosno spekulacija da ću se vratiti u Hajduk, moram istaći da nikad nisam skrivao simpatije prema Splitu. Želja mi se jednog dana vratiti u Hajduk, ali trenutno ne želim govoriti o tome, s obzirom na to da ne znam da li ću uopšte uspjeti isposlovati raskid ugovora sa Lokomotivom. Glupo mi je govoriti o tome gdje ću nastaviti karijeru sve dok se nalazim u Moskvi, bez da sam riješio situaciju u kojoj se nalazim. Onog trena kada uspijem to riješiti, otvoren sam za razgovore, s obzirom na to da želim pronaći klub u kojem ću igrati i sa kojim ću izboriti ponovni poziv selektora BiH Safeta Sušića, jer mi je jedna od životnih želja da sa reprezentacijom BiH odem na SP", kazao je Ibričić.