'Dragulj' kod prijatelja u Splitu
0

Ibričić: 'Džeko bi mogao donijeti sreću Hajduku'

Piše: <a href="mailto:[email protected]">Edin Isanović</a>
Edin Džeko već je nekoliko dana na odmoru u Sarajevu. Ipak, već sutra biće na tribinama poljudskog stadiona gdje će posmatrati finalnu utakmicu Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama. Naime, u prvom sudaru "modri“ su slavili 3-0, pa će "majstori s mora“ imati težak zadatak u revanšu.

Jedan od najboljih igrača splitskog tima Senijad Ibričić već dugi niz godina je prijatelj sa Džekom, pa će drugi strijelac Bundeslige biti njegov gost. Evo šta je za Sarajevo-x.com rekao nogometaš "bijelih“:

Ja i Džeko smo dugo godina veliki prijatelji. Zajedno smo igrali u mladoj reprezentaciji, a sada zajedno nastupamo i u A timu. Sretan sam što je osvojio titulu i što je postao jedan od najboljih napadača na Starom kontinentu. Ovu posjetu dogovorili smo prije nekoliko mjeseci, s tim što sam mislio da ćemo u posljednjem prvenstvenom ogledu u sudaru sa istim rivalom odlučivati o prvaku Hrvatske. Nažalost, stvarnost sada izgleda potpuno drugačije. Još imamo kakvu takvu priliku u kupu.

U prvom dvoboju visoko ste poraženi. Kakve su šanse u novom okršaju? Iako smo u minusu svi vjerujemo da možemo stići ovaj zaostatak. Ako ne vrijeme poentiramo, stvorićemo veći pritisak na protivnika i nošeni navijanjem sa tribina nije nemoguće da nokautiramo Dinamo. Ja imam neki dobar predosjećaj, a nadam se da će Edin Džeko biti sretan za Hajduk.

Hoće li biti neka zvanična posjeta timu sa Poljuda?

Ne. On je moj gost. Ostaće nekoliko dana, a poslije prvenstvene utakmice u nedjelju sa Zagrepčanima zajedno dolazimo na reprezentativno okupljanje. Čovjeku je potreban odmor nakon naporne sezone i ja ću učiniti sve da se ugodno osjeća u gradu podno Marjana. Mogu samo zamisliti kakva će biti reakcija ljudi kada ga vide na ulicama Splita.

Mnogi mediji prenijeli su informaciju da su za Vaše usluge zainteresovani brojni klubova iz Bundeslige. Ima li konkretnih ponuda?

Ja sam igrač Hajduka i trenutno me zanima samo splitski klub. Nakon završetka sezone vidjećemo šta će se dešavati.