Nogomet
251

Ibraković za Klix.ba: Dolazak Misimovića u FK Sarajevo pokrenuo bi renesansu bh. nogometa

Piše: Edin Isanović
Abdulah Ibraković (Foto: Klix.ba)
Abdulah Ibraković (Foto: Klix.ba)
Dino Selimović, direktor FK Sarajevo, i Abdulah Ibraković, sportski direktor Bordo tima, boravili su proteklih dana u Minhenu, gdje su razgovarali sa bivšim bh. nogometnim reprezentativcem Zvjezdanom Misimovićem o eventualnom dolasku na najveći bh. stadion. Čelnici koševskog premijerligaša zadovoljni su prvom rundom obavljenih razgovora.
Zvjezdan Misimović i Dino Selimović u Minhenu
Zvjezdan Misimović i Dino Selimović u Minhenu

Sportski direktor Sarajeva kaže za Klix.ba kako bi eventualni transfer BHT Premijer ligu podigao na viši nivo.

"Ako popularni Miske dođe u bordo svlačionicu to bi bila velika stvar za nacionalnu ligu koja bi, prema mom sudu, počela renesansu. Siguran sam da bi Koševo, ali i ostali stadioni, bili znatno puniji. Zvjezdan je jedan od najpopularniji nogometaša kojeg je naša reprezentacija imala“, kazao je Ibraković za naš portal. Na pitanje kolike su šanse da Misimović potpiše za klub iz Titove 38/b, odgovara:

"Postoji mogućnost da ćemo se dogovoriti. Velika je stvar da je FK Sarajevo uopšte došao u situaciju da vodi ovakve pregovore. To je pokazuje da klub iz dana u dan raste. Inače, prva runda pregovora prošla je dobro. Zvjezdan ima još ponuda i vidjet ćemo šta će odlučiti. Prezentirali smo mu planove kluba koji su se njemu dopali. Uskoro nekadašnji kreator igre bh. reprezentacije dolazi u glavni grad BiH zbog privatnih obaveza. Vjerovatno ćemo ponovo razgovarati“, dodaje naš sagovornik.

Treba istaći da timu sa Koševa ide u prilog činjenica da veliki prijatelji Zvjezdana Misimovića iz grada na Miljacki navijaju za FK Sarajevo. Za pretpostaviti je da će i oni lobirati i navijati da čovjek koji je bio kapiten državnog tima obuče bordo dres. Za kraj treba reći da su prilikom povratka direktori tima sa Koševa presjedali u Zagrebu, te su iskoristili priliku da u glavnom gradu Hrvatske razgovaraju sa nekadašnjim igračem Bordo tima Saidom Husejnovićem.

Nekadašnji ljubimac navijača Sarajeva istakao je kako se dobro oporavlja od povrede i da bi na proljeće ponovo trebao zaigrati u dresu Dinama. Naglasio je kako prati dešavanja u koševskom timu i da podržava projekte Sarajeva.