Sloboda pred Slaviju
0

Ibraković: Očekujem da Željo i Velež odigraju pošteno

Piše: D. Brkić
Pred fudbalerima tuzlanske Slobode je još jedna utakmica biti ili ne biti. U posljednjem, 30. kolu Premijer lige BiH, tuzlanski sastav će ukrstiti koplja sa Slavijom u Istočnom Sarajevu. Slobodu i minimalan poraz ostavlja u Premijer ligi BiH, jer Tuzlaci imaju bolju gol-razliku od Slavije.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
"Vjerujte da se ne bavimo kalkulacijama. U seriji smo od tri pobjede i u Istočno Sarajevo odlazimo kako bismo nastavili niz. Slavija je, bez sumnje, dobra ekipa, imaju imperativ pobjede, ali i mi imamo svoje želje i ambicije", kaže trener Slobode Abdulah Ibraković.

Svi u Tuzli očekuju da će 30. kolo Premijer lige BiH biti fer i korektno. Sloboda sama odlučuje o svojoj sudbini, ali će se pomno pratiti i rezultati sa ostalih terena.

"Željezničar je u seriji od 35 utakmica bez poraza. Zašto niz ne bi bio nastavljen i u Trebinju. Velež je odlična ekipa, igraju veoma dobro na svom terenu i ne sumnjam u njihovu pobjedu nad GOŠK-om. Očekujem da naši velikani, kakvi su Željo i Velež, odigraju pošteno", kaže Ibraković.

Za opstanak u Premijer ligi BiH fudbaleri Slobode će inkasirati oko 50.000 KM. Standardni prvotimci će dobiti po 3.000 KM, a fudbaleri sa manjom minutažom po 2.000 KM. Stručni štab će, u slučaju opstanka, biti nagrađen sedmodnevnim ljetovanjem u Antaliji.