Nogomet
15

Ibrahimović želi isposlovati dolazak u Real

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Francuski i španski mediji pišu kako 31-godišnji švedski nogometaš i član Paris St. Germaina Zlatan Ibrahiimović želi nastaviti karijeru u madridskom Realu.

Takva se ideja rodila nakon "sastanka" kontroverznog nogometaša i talijanskog trenera Carla Ancelottija, koji je prije nekoliko dana i službeno preuzeo trenersku dužnost u madridskom klubu. Njih su dvojica uspješno sarađivala prošle sezone u PSG-u s kojim su osvojili naslov prvaka Francuske, a Šveđanin je bio uvjerljivo najbolji strijelac Le Championnata.

Ibrahimović je navodno angažovao svog menadžera da mu trasira put prema Realu gdje je Ibrahimović spreman igrati i za mnogo manja primanja nego što ih ima trenutno u PSG-u.

Nogometaš koji je u karijeri, između ostaloga, igrao za tri najjača talijanska kluba (Juventus, Inter i Milan), je od 2009. do 2011. godine igrao i u dresu Barcelone gdje je vrlo često vodio ratove, kako s tadašnjim trenerom Guardiolom, tako i s nekim saigračima. S tim se klubom ujedno rastao u iznimno negativnom ozračju.

Ovu njegovu želju za Realom mnogi prevode i kao želju da se češće sukobi s Barcelonom iduće sezone, a navodno i sam Ancelotti u Realu krči put Šveđaninu prema Santiago Bernabeuu.

Niko se od čelnika Reala nije zasad izjašnjavao o poslu u kojem bi, navodno, Real trebao platiti odštetu od oko 20 miliona eura.