Usporedba
0

Ibrahimović: U Italiji je cilj ne primiti gol, a ovdje zabiti ga!

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Zlatan Ibrahimović oduševljen je svojim novim klubom Barcelonom, iako još uvijek nije odigrao niti jednu utakmicu za katalonskog giganta zbog operacije šake.

Ibrahimović je dosad odrađivao samo lakše treninge u Barceloni, a očekuje se da bi prvu utakmicu mogao odigrati u španskom Superkupu, protiv Athletica Bilbaa 23. augusta.

  • Radni uvjeti u Barceloni su perfektni. Nikada nisam bio u klubu u kojem vlada takva veličanstvena atmosfera. O igračima svako u klubu vodi računa 200%. Odlučio sam se za dolazak u Barcelonu zbog njene historije, ali i zbog stila igre koji Barça gaji. Svi igrači s kojima sam razgovarao o Barceloni imali su samo pozitivno mišljenje o tom klubu. Kada vidite kako igra Barcelona, nijedna druga momčad ne može se s njima uporediti – priča ushićeni Zlatan.

Posebno se konsultovao sa jednim bivšim igračem Barcelone, svojim sunarodnjakom Henrikom Larssonom koji je, navodno, nedavno odlučio okončati igračku karijeru.

  • Larsson mi je napričao puno dobrih stvari i o klubu i o životu u Barceloni. Rekao mi je da je to bio najbolji klub u kojem je igrao u karijeri. Poručio mi je: "Nemoj dva puta razmišljati hoćeš li doći u Barcelonu". I doista, ovo je klub u kojem ne igra 11 dobrih, već fantastičnih nogometaša. No, ima ih još 11 koji mogu odraditi jednako dobar posao – ukazao je Zlatan na širinu momčadi svog novog kluba.

Dodao je koji ga je još razlog privukao u Barcelonu:

  • U Italiji je prvenstveni cilj ne primiti gol, a ovdje je sasvim drukčiji pristup. Želja je zabiti gol, pa nakon toga još jedan – zaključio je švedski reprezentativac.