Čast je nositi nacionalni dres
6

Ibrahimović: Sanjam o pobjedi sa Švedskom na Euru

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
San Zlatana Ibrahimovića, švedskog nogometaša u redovima Milana, je osvajanje Evropskog prvenstva sa reprezentacijom Švedske i manje novinara oko sebe, piše Corriere dello Sport.

Ibrahimović, koji je trenutno s ostatkom reprezentacije u trening kampu, kazao je da mu smeta prisustvo brojnih predstavnika medija.

"Trebamo više mira. Jedino se na taj način možemo usredotočiti na svoje ciljeve", kazao je napadač Milana. A jedan od njegovih ciljeva je pobjeda na predstojećem Evropskom prevnstvu u Ukrajini i Poljskoj.

"Možda bi meni to bio najvažniji naslov koji sam ikada osvojio. Pobijediti za svoju zemlju je posebno. Čast je igrati za nacionalni tim i bilo bi fantastično odnijeti pobjedu u švedskom dresu, a zatim se vratiti kući i proslaviti sa navijačima", kazao je popularni Ibra.

Prokomentirao je i aferu u vezi sa namještanjem utakmica, koja potresa Italiju.

"Sramota! To ne bi trebale biti stvari koje se vežu za nogomet. Da li sam nekad primijetio nešto čudno? Ne, ja mislim samo na to kako da pobjedim u svakoj utakmici. Nikada nisam bio u dodiru ni sa čim sličnim. Ovo što se dešava je šokantno!", kazao je Ibrahimović.