Francuski kup
2

Ibrahimović s dva pogotka slomio Marseille

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
U derbiju osmine finala francuskog nogometnog Kupa igrači PSG-a su na domaćem terenu pobijedili Marseille 2-0, uz dva pogotka Zlatana Ibrahimovića.

Bio je ovo drugi meč ove dvije ekipe unutar samo četiri dana. U nedjelju je PSG također pobijedio 2-0, ali pod okriljem Le Championnata. Tada je drugi pogodak na meču postigao Ibrahimović, a ovom je prilikom sjajni Šveđanin dva puta matirao suparnika. Prvo u 35. minuti, a potom i u 64. iz jedanaesterca.

Ibrahimović je tako kompletirao pet pogodaka protiv Marseillea u tri odigrane utakmice ove sezone protiv tog kluba, te nikome u dresu PSG-a nije više puta davao golove. Isto tako, fascinantno izgleda da je u 32 odigrane utakmice za PSG Šveđanin postigao 26 golova. Uz ovacije je Ibrahimović u 76. minuti izašao s terena.

Aplaudiralo se i Davidu Beckhamu koji je iz igre izašao u 86. minuti nakon što je po prvi put, otkako je došao u Pariz, startao u prvoj ekipi.

Muke je proživljavao Bordeaux ove srijede kod amaterskog Raon l'Etape. Prošao je Bordeuax nakon izvođenja jedanaesteraca (5-3), ali je tek sedam minuta prije kraja drugog produžetka došao do 2-2 preko Diabatea i dosuđenog penala.

U produžecima je do 2-0 pobjede došao Nancy kod Vennissieuxa, dok je Lorient s laganih 3-0 nadvisio Brest.

Podsjetimo da su u utorak prolaz u četvrtfinale osigurali St. Etienne, Troyes i Evian, a u četvrtak će posljednju utakmicu osmine finala odigrati Lens i Epinal.

Francuski kup, osmina finala:

PSG - Marseille 2-0 (Ibrahimović 35, 64-11m) Lorient - Brest 3-0 (Manga 64, Aliadiere 70, 90+1) Vennissieux - Nancy 0-0, 0-2 (Moukandjo 107, Ayasse 120) Raon l'Etape - Bordeaux 1-1, 2-2, 3-5 penali (Dje 64, Keita 98 / Obraniak 58, Diabate 113-11m)