Nogomet
161

Ibrahimović: Putovao sam kao Napoleon i osvojio svaku zemlju u koju sam kročio

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Napadač Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović govorio je o mogućem odlasku u američki MLS. Kazao je da bi možda trebao otići u Sjedinjene Američke Države te i njih osvojiti.

Ibrahimović je sinoć osvojio 11. titulu za najboljeg igrača Švedske, a 10. uzastopnu. U dosadašnjoj karijeri osvajao je nacionalne titule u Francuskoj, Španiji, Italiji i Holandiji, odnosno u svim klubovima u kojima je igrao nakon odlaska iz Malmea.

Bio je prvak sa Ajaxom, Juventusom, Interom, Barcelonom, Milanom i PSG-om, a trenutno traga za titulom prvaka Engleske. U razgovoru za Aftonbladet govorio je o mogućem odlasku u MLS.

"To je velika opcija za mene, zbog fudbala i svega ostalog. Vidim sebe kako osvajam Ameriku, kao što sam to učinio u Evropi. Mnogo ljudi ostaje na jednom mjestu u karijeri, ali ja sam putovao mnogo kao Napoleon i osvojio sam svaku zemlju u koju sam kročio nogom. Vjerovatno bih trebao uraditi nešto što Napoleon nije uradio te otići preko Atlantika i osvojiti Ameriku", kazao je 35-godišnji Ibrahimović.

Potom je kazao da je odlaskom iz PSG-a proteklog ljeta napustio "bolji klub od Uniteda", a da je u tome presudio Jose Mourinho.

"Tim za koji sam potpisao nije snažan kao onaj koji sam napustio, ali kada je Mourinho nazvao odluka je bila lagana", kazao je Ibrahimović koji je do sada postigao šest golova u 11 utakmica u Premiershipu.