Nogomet
0

Ibrahimović poslao Ronaldu rođendanski poklon

Anadolija
Švedski reprezentativac i fudbaler francuskog Paris Seint-Germaina (PSG) Zlatan Ibrahimović poslao je rođendanski poklon kapitenu portugalske reprezentacije i igraču Real Madrida Cristianu Ronaldu, koji je jučer proslavio 29. rođendan.

Ibrahimović je na svom Twitter profilu napisao poruku Ronaldu da mu je poslao poklon koji će mu se mnogo svidjeti, a riječ je o majici na kojoj piše poruka "Dare to Zlatan", a radi se o primjerku iz popularne kolekcije majica čiji je zaštitni znak upravo Ibrahimović.

Ibrahimović je također, u svom stilu, kazao da je on najbolji fudbaler svijeta i da je trebao dobiti FIFA-inu Zlatnu loptu, koju je ove godine ponio upravo Ronaldo.

Portugalski as Ronaldo je putem svog Twittera Ibrahimoviću zahvalio na poklonu i poručio da će njemu "svakako bolje stajati majica, nego što stoji popularnom Ibri".

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ibrahimović i Ronaldo, uz Barceloninog Argentinca Lionela Messija, pretenduju na tron svjetskog fudbala svih vremena, a rivalitet Ibrahimovića i Ronalda kuliminirao je na prošlogodišnjim susretima baraža, iz kojih je kao pobjednik izašao Ronaldo, te ćemo ga gledati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, dok Ibrahimovićeva Švedska neće nastupiti na smotri najboljih  reprezentacija na planeti.

Podsjećamo da je jučer 30. rođendan proslavio Juventusov Argentinac Carlos Tevez, 19. rođendan Manchester Unitedov Adnan Januzaj i  22. rođendan Barcelonin Brazilac Neymar.

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, ili samo Cristiano Ronaldo rođen je 5. februara 1985. Godine i jedan je od najboljih fudbalera svijeta, što potvrđuje i činjenica da je dobitnik Zlatne lopte i FIFA-ine nagrade za nogometaša godine za 2008. i 2013. godinu.