Pohvalio svoj bivši klub i Messija
0

Ibrahimović: Ponosan sam što sam igrao za Barcelonu

Sarajevo-x.com
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović je na press konferenciji uoči večerašnje utakmice izjavio kako želi da Barcelona osvoji prvenstvo Španije.

"Želim da to bude Barca, baš kao i svi klubovi u kojima sam do sada igrao. A ko će osvojiti, vidjet ćemo na kraju", kazao je Šveđanin bh. porijekla.

Novinari su napadača pitali o njegovom odnosu sa trenerom Pepom Guardiolom, ali je ovaj put Zlatan bio diplomatski nastrojen te je odgovorio kako je to prošlost.

"Kad sam stigao u Barcelonu, bilo je to ispunjenje sna. Baš kao i kod svih koji dođu na Nou Camp. Ali, nažalost, trajalo je samo godinu dana. Sve u svemu, ponosan sam što sam igrao u Barceloni", izjavio je Ibrahimović.

Za njegov dolazak najzaslužniji je bio Pep Guardiola, ali je trener Katalonaca bio i taj koji je odlučio o Ibrahimovićem odlasku, nakon čega su "pale" teške riječi i optužbe. Tako je popularni Ibra kazao kako će Guardiolu nokautirati prvom prilikom kad se sretnu negdje u Evropi. Ali, situacija se promijenila i, kako kaže napadač Milana, prošlost je prošlost.

"Život ide dalje", kazao je Ibrahimović, koji je Lionela Messija opisao kao najboljeg igrača. Također, Ibra je govorio i o večerašnjem susretu njegovog bivšeg i sadašnjeg kluba. Kako je izjavio, Barcelona je ove godine mnogo jača od prethodnih.

"Igramo protiv najbolje ekipe na svijetu i to su demonstrirali u proteklim godinama. Mi moramo odigrati savršenu utakmicu ukoliko želimo pozitivan rezultat", kazao je Zlatan.