Nogomet
1

Ibrahimović otputovao na liječenje u Švedsku

Tanjug
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Najbolji strijelac Paris Saint Germaina Zlatan Ibrahimović otputovao je u rodnu Švedsku, gdje će nastaviti oporavak od povrede zadnje lože, otkrio je danas lider prvenstva Francuske i aktuelni državni prvak.

Jedan od najboljih svjetskih napadača povrijeđen je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka prošle nedjelje protiv Chelseaja zbog čega je propustio revanš u utorak na Stamford Bridgeu, gdje je njegov klub eliminisan nakon poraza od 2:0.

Predsjednik PSG-a, Nasser Al-Khelaifi, rekao je radiju RMC da će Ibrahimović odsustvovati sa terena najmanje četiri nedjelje, što znači da bi mogao da se pridruži ekipi najranije početkom maja, prenosi AFP.

Švedski reprezentativac, koji je ove sezone postigao za Parižane 40 golova u svim takmičenjima, propustit će i finale francuskog Liga kupa protiv Olympique iz Liona 19. aprila.

PSG šest kola prije kraja prvenstva ima 13 bodova prednosti nad drugoplasiranim Monakom i mogao bi da osigura drugu titulu zaredom već u nedjelju ako pobijedi Olympique u Lionu, a Monako u subotu izgubi na gostovanju u Renu.