(Ne)zadovoljstvo nakon utakmice
67

Ibrahimović optužio UEFA-u za urotu, Guardiola vratio "šamar"

Totalsport
Zlatan Ibrahimović i Antonio Nocerino (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović i Antonio Nocerino (Foto: AFP)
Kao što se moglo i očekivati, krenule su klasične priče kritiziranja/hvaljenja holandskog sudije Bjorna Kuipersa koji je u utorak navečer sudio uzvratni susret četvrtfinala nogometne Lige prvaka između Barcelone i Milana.

Holanđanin je, naime, dosudio čak dva jedanaesterca za katalonski sastav u prvom poluvremenu, od kojih je drugi dosta upitan. Najdalje u svojim izjavama otišao je Zlatan Ibrahimović, razočarani centarfor Milana, a ujedno i bivši član Barcelone, koji je optužio UEFA-u za urotu.

"Ma kako je mogao dosuditi takav jedanaesterac? Ako je to svirao, onda je morao svirati i jedan na meni. Utakmica se ne igra zbog toga da sudija bude u centru pažnje. Čini se da UEFA želi dvije već određene ekipe u finalu Lige prvaka. Sada tačno znam kako je Jose Mourinho osjeća", rekao je sarkastično Šveđanin.

Sudijin sunarodnjak iz ekipe Milana, Clarence Seedorf, nije bio tako oštar u svojim izjavama nakon susreta.

"Sudija je svirao penale i to je to. Nisam vidio što se dogodilo kod drugog, ali u razgovoru sa sudijom dobio sam osjećaj da misli da je pogriješio kada je pokazao na bijelu tačku. Bio je to ključan trenutak cijelog susreta, ali nije to razlog zbog kojeg smo ispali. Barcelona je pokazala više od nas. Neka na tome ostane", zaključio je Seedorf.

Krivac za drugi jedanaesterac, Alessandro Nesta, nije se mogao složiti da je njegov duel s Puyolom odnosno Busquetsom bio za najstrožu kaznu.

"Povukao sam Puyola, ali tek nakon što je on mene blokirao u pokušaju da pratim Busquetsa. Nitko od igrača Barcelone nije protestirao kada se to dogodilo", rekao je 36-godišnji Talijan koji je nakon toga dao zaključiti da je najvjerojatnije odigrao posljednju utakmicu za Milan u Ligi prvaka.

"Odlazim uzdignute glave. Imam 36 godina i dao sam sve što sam mogao", zaključio je.

I dok "rossoneri" kritiziraju sudiju, Katalonci ga hvale.

"Mi se nismo žalili nakon nedosuđenih jedanaesterca u prvoj utakmici. Usporene snimke su u oba slučaja pokazale da je s pravom dosuđen kazneni udarac. Kada nekoga vučete za majicu u šesnaestercu, onda je to penal. Učili su me to od malih nogu", rekao je Guardiola.

"Ako Mourinho ili Ibrahimović misle da nismo zaslužili prolazak u polufinale i da smo tu samo zbog pomoći sudija, onda im imam samo za poručiti da to činimo peti put zaredom. To, ustvari, nešto i znači", izjavio je trener Katalonaca.