Nogomet
0

Ibrahimović oduševljen novim trenerom Mourinhom

Sarajevo-x.com
Portugalac Jose Mourinho je, u ponedjeljak, imenovan novim šefom "crnoplavih", budući da je Roberto Mancini otpušten prošle sedmice. Ovaj razvoj događaja je oduševio švedskog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića, koji se nije pretjerano dobro slagao sa Manicinijem.

"Ako pogledate Mourinhovu karijeru, onda odmah možete vidjeti da je on izvrstan trener koji ima odličan odnos sa svojim igračima", kazao je presretni napadač milanskog Intera na press konferenciji.

"Čast mi je imati ga za šefa i radujem se zajedničkom radu, u nadi da ćemo osvojiti mnoštvo trofeja", dodao je najplaćeniji nogometaš na svijetu koji će od naredne sezone primati 12 miliona eura godišnje.

Iako nikada nije imao bajan odnos sa bivšim Interovim trenerom Mancinijem, Ibra ipak naglašava kako je tužan jer Roberto napušta ovaj klub.

"Razočaran sam zbog Mancinija. Mislim da je ostvario odlične rezultate u Interu i dao sve od sebe. Ne znam šta se desilo. Morat ću razgovarati sa predsjednikom kluba Massimom Morattijem kako bih saznao sve detalje", kratko je prokomentarisao odlazak Mancinija sa mjesta trenera slavnog talijanskog nogometnog kluba.

"Naučio sam dosta toga od Mancija, drago mi je što mi je bio trener."