Optužili ga za hladnokrvnost
0

Ibrahimović: Naravno da me boli ovaj crveni karton

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Nogometaši Paris St. Germaina su napravili u utorak navečer veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka, nakon što su u prvom meču osmine finala slavili kod Valencije 2-1.

Istina, na Mestalli je najbolji igrač pariske ekipe, Zlatan Ibrahimovć, dobio crveni karton zbog čega ga neće biti u uzvratu, ali bez obzira na to je PSG i dalje veliki favorit za ukupnu pobjedu.

Neki francuski mediji su razvili priču o potpuno indolentnom Šveđaninu koji nije pokazao nikakve emocije dok je izlazio s terena Mestalle, te zaključuju da ga crveni karton, inače treći u karijeri u Ligi prvaka, nije nimalo potresao.

"Kako to mislite? Naravno da me boli ovaj crveni karton, vjerujte mi, mnogo bih bio zadovoljniji da ga nisam dobio", rekao je za L'Equipe Ibrahimović koji je u Le Championnatu postigao 21 pogodak u 21 utakmici, te svi pričaju kako je PSG itekako ovisan o njemu.

"Ne bih se složio. Evo, u ovoj utakmici nisam ništa posebno napravio, osim tog crvenog kartona, a pobijedili smo. Ova je utakmica dokaz kako rastemo kao ekipa i dokaz da smo sve bolji. Vjerujem u svoje sagrače i u uzvratu", rekao je Šveđanin koji je potpuno nepromišljeno crveni dobio u 90. minuti, zbog prekršaja na Andresu Guardadu.