Nakon sjajnog pogotka
1

Ibrahimović: Možda će Englezi sad reći da sam dobar kao Messi

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Iza švedskog nogometnog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića sjajna je večer u kojoj je dao četiri gola engleskoj reprezentaciji u 4-2 domaćoj pobjedi.

Posebno je dojmljiv njegov posljednji gol u prvoj minuti sudijske nadoknade. Golman Engleske Joe Hart glavom je izvan svog kaznenog prostora izbio loptu ispred Zlatana, koji je na nju krenuo punim trkom, a onda ju je prije odskoka, iskosa s desne strane, leđima okrenut golu, zahvatio makazicama i sa nekih 25 metara poslao u mrežu prije nego što je Hart stigao dotrčati do svog gola.

PSG-ov napadač u prošlosti je propustio impresionirati engleske medije prvenstveno nekonstantnim predstavama u direktnim susretima protiv premierligaških klubova, ali vjeruje da bi posljednja predstava mogla promijeniti stvorenu sliku o njemu i na Otoku.

"Tako je to s Englezima. Ako daš gol protiv njih onda si dobar igrač, a ako ne, onda nisi dobar igrač. Sjećam se Lionela Messija prije finala Lige prvaka 2009. Tada je postigao gol protiv Manchester Uniteda i odjednom je bio najbolji na svijetu. Možda će sada tako nešto reći i za mene", rekao je na jeziku uvijek britki Ibrahimović.

Potom se sjajni Šveđanin dotaknuo posljednjeg gola koji će prepričavati još dugo vremena.

"Hart je duboko izašao, a ja sam pokušavao poslati loptu u mrežu. Bio sam na travi kada je lopta bila na putu u mrežu. Vidio sam kako stoper uklizava i pokušava izbaciti loptu i u tom sam trenutku želio viknuti "ne", ali je lopta ušla."