Odgovor Argentincima
0

Ibrahimović: Messi lako može postati Šveđanin

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U posljednje vrijeme su se javnost, ali i nogometni uglednici u Argentini, obrušili na tamošnjeg najboljeg igrača Lionela Messija, kojeg su optužili za loše igre.

Neki poput bivšeg uspješnog selektora Menottija mišljenja su da Messi ne može biti predvodnik sadašnje argentinske generacije, dok se javnost čak, u većini, izjasnila da bi voljela vidjeti Messija na klupi, na početku presudne utakmice kvalifikacija za SP 2010. godine, u kojem Argentina gostuje u Montevideu kod Urugvaja (danas, srijeda).

Na konferenciji za novinare švedske reprezentacije, a uoči njihovog posljednjeg kvalifikacijskog ogleda protiv Albanije (na domaćem terenu), Zlatan Ibrahimović je vrijeme učinio zabavnim svojim izjavama.

Podsjetimo, Švedskoj još igra samo teorija da će osvojiti drugo mjesto u grupi i moguće dokvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

  • Slušam što pričaju Argentinci i ne mogu vjerovati. Govore kako im Messi ne valja, kako ne igra dobro. Uh, pa neka ga izostave s terena da vidimo kako će onda izgledati - rekao je Messijev suigrač od ovog ljeta u Barceloni i ponudio rješenje:

  • Neka Messi dođe kod nas u Švedsku. Vrlo brzo ćemo riješiti sve administrativne stvari i postat će švedski reprezentativac. Mi ćemo uživati s njim.