Glavna prijetnja kijevskom Dinamu
2

Ibrahimović: Liga prvaka nam nije prioritet

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Takmičenje u grupi A nogometne Lige prvaka, u kojoj igraju hrvatski prvak Dinamo, Porto, PSG i kijevski Dinamo započinje u utorak, a prvi favorit grupe bi trebala biti ojačana pariska ekipa.

Glavna zvijezda PSG-a je svakako Zlatan Ibrahimović, Šveđanin koji je od šest ovosezonskih golova kluba u Le Championnatu postigao pet. Ibrahimović će u utorak biti i glavna prijetnja kijevskom Dinamu na premijeri Lige prvaka, a za L'Equipe je sjajni centarfor dao intervju u svitanje elitnog klupskog takmičenja.

"Liga prvaka je veliko takmičenje koje uvijek budi posebne motive, no nama osvajanje Lige prvaka nije prioritet. Domaće prvenstvo je u ovom trenutku primarno, a svi ostali uspjesi koji dođu će biti bonus", rekao je Ibrahimović.

Pariško pojačanje iz Milana u tom se razgovoru uglavnom vraćao u svoje nekadašnje nogometne dane, pa je tako rekao:

"Fabio Capello je vrh vrhova. Ni od jednog trenera nisam čuo toliko pametnih stvari kao od njega. Naučio me mnogo toga, bolje reći, uputio me na mnoge ispravne puteve. Od novije generacije na njegovom je tragu Jose Mourinho. Mislim da su vrlo slični."

Ibrahimović je dodao: "Napadači, naravno, mogu naučiti kako postizati pogotke. No, to su priučeni napadači. S tim se rodiš ili ne. Recimo, Pippo Inzaghi. Zar je on bio dobar nogometaš? Nije, ali kako se samo veličanstveno snalazio pred suparničkim golom. Nemilosrdno je trpao samo zato jer je bio rođeni golgeter. I zato mu se divim."

"Ipak, Brazilac Ronaldo bio je i ostao jedini nogometaš koji me mogao natjerati da upalim TV i gledam nogomet. Druga velika legenda bio je Marco van Basten. Uvijek mi je godilo kada bi me poredili s njim", završio je Ibrahimović.