Nogomet
246

Ibrahimović: Jugoslavija bi bila nevjerovatna reprezentacija

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović
Na pres konferenciji uoči prijateljskog susreta između Real Madrida i PSG-a u Dohi, Šveđanin u dresu Parižana Zlatan Ibrahimović je između ostalog govorio i učlešću bivših jugoslovneskih zemalja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

Popularni Ibra nažalost neće učestvovati ma Mundijalu nakon što su u baražu evropskih kvalifikacija ispali od Portugala.

Međutim, kako je kazao u razgovoru sa novinarom portala Fox Sports Leanderom Schaerlaeckensom, veseli ga to što će Bosna i Hercegovina i Hrvatska učestvovati na Svjetskom prvenstvu.

"To je pozitivna stvar nakon teških vremena koje su zadesile bivšu Jugoslaviju i podjele na više država, nije bilo nimalo lako. Mislim da bi jedinstvena reprezentacija bila nevjerovatno jaka zbog igrača koji trenutno nastupaju u reprezentacijama Srbije, BiH, Hrvatske i drugih zemalja", kazao je Ibrahimović za Fox Sports.

On je kazao da namjerava preko TV-a pratiti Mundijal, ali da mu neće pridavati veliku važnost.

"Razočaranje što neću biti tamo doći će sa početkom prvenstva. Navijat ću za svoje saigrače i nadam se da će neko od njih osvojiti Mundijal. Bio bih presretan", dodao je Ibrahimović te nastavio u svom tonu.

"Ja sam kao vino. Što sam stariji, to sam bolji", kazao je Šveđanin čiji je otac Šefik rodom iz Bijeljine.