Jose Mourinho
0

'Ibrahimović je najbolji, a ne Cristiano Ronaldo'

Sarajevo-x.com
Jose Mourinho, trener Intera, u četvrtak je izjavio da još misli da je Zlatan Ibrahimović najbolji igrač na svijetu, prenose sportski portali.

Mourinho, 46-godišnji trener talijanskog nogometnog prvaka Intera, opet je istakao da Zlatana Ibrahimovića smatra najboljim na svijetu, dok je slavni Ibra također poznat po hvalospjevima Portugalcu.

'Mislim da se zna koji su to najbolji svjetski igrači fudbala. Prvi je Zlatan Ibrahimović, zatim Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, pa Kaka. Ponosan sam što mogu reći da imam jednog od njih, i to ponajboljeg od ove četvorice', izjavio je Mourinho.

Jose Mourinho je prethodno izrazio sumnju u portugalskog napadača Cristiana Ronalda, mada je Ronaldo s 42 prošlogodišnja pogotka za Manchester United progalšen ubjedljivo najboljim igračem na svijetu.

'Zaslužio je Zlatnu loptu zbog Lige Prvaka i šampiona Premier lige, ali nije najbolji. Po meni ibrahimović je zaslužio tu titulu', dodao je Mourinho.

Sportski mediji su u četvrtak prenijeli i da se Jose Mourinho našao pod istragom Italijanskog nogometnog saveza (FIGC) zbog verbalnog ispada nakon ligaškog ogleda protiv Rome (3:3). Portugalac je nakon utakmice oštro kritizirao Romu, Juventus, ali i talijanske medije.