Nogomet
53

Ibrahimović iz Pariza odlazi kao junak: PSG osvojio Kup Francuske, dva gola švedskog reprezentativca

Piše: Edin Isanović
(Foto: EPA)
Na stadionu Stade De Fance finale Kupa Francuske odigrali su Olympique Marseille i PSG. Na kraju je tim iz Pariza slavio rezultatom 4:2 Već u 2. minuti šok za navijače iz Marseilla. Di Maria je asistirao, a Matuidi pogađa za vodstvo prvaka Francuske. Zanimljivo, ovo je bio prvi gol u mreži Marseilla u kupu.

Igrao se 12. minut kada je Thauvin šutirao i lopta je zakačila jednog igrača PSG-a, promijenila smjer i završila u mreži.

Do kraja prvog poluvremena izabranici Laurenta Blanca su imali inicijativu, ali je ostalo 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme dosuđen je jedanaesterac za PSG. Ibrahimović je pogodio i doveo svoj tim u vodstvo 2:1. Ovo je švedskom reprezentativcu bio šesti pogodak u Kupu Francuske, a ukupno 49 u sezoni koja je po mnogima možda i najuspješnija za ovog sjajnog napadača. Ibrahimović je još jednom pokazao klasu u 56. minuti. Sjajno je proigrao Cavanija koji pogađa za 3:1.

Na 4:1 je povisio Ibrahimović u 82. minuti. Ipak, to nije bio konačan rezultat. U 87. minuti Batshuayi postavlja konačnih 4:2.

PSG je utakmicu mirno priveo kraju i osvojio 10. trofej u nacionalnom kupu, a treći u ovoj sezoni. Objedinili su sve trofeje u Francuskoj.