Nogomet
0

Ibrahimović i Henry: "Moglo je i bolje"

Totalsport
Thierry Henry (Foto: AP)
Thierry Henry (Foto: AP)
Nakon što su odigrali 2-2 na Emiratesu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, pritom ispustivši vodstvo od dva gola, nogometaši Barcelone ostali su samouvjereni u prolazak među posljednja četiri u takmičenju.

Vodstvo od 2-0 Barceloni je protiv Arsenala donio švedski napadač Zlatan Ibrahimović koji tvrdi da je u Londonu ostvareni remi dobar rezultat.

"Istina, ali moglo je biti i bolje da u 20 minuta nismo primili dva gola. Ipak, udaljeni smo jednu utakmicu od polufinala i premda smo zadovoljni ovim, moglo je i trebalo biti bolje. Sretan sam zbog svojih golova, iako bi mi bilo draže da su i osigurali pobjedu", kaže Ibrahimović.

Utakmicu punu emocija odigrao je Thierry Henry koji je u 77. minuti na travnjaku zamijenio dvostrukog strijelca. Barcelonin je napadač osam sezona bio miljenik navijača Arsenala, a sada se našao na drugoj strani. Publika ipak nije zaboravila sve što je napravio, pa ga je pri ulasku na teren nagradila velikim aplauzom.

"Remi nije loš, ali mogli smo i s prednošću na uzvrat. Ovacije koje sam primio prilikom ulaska u igru bile su nevjerovatne. Bilo mi je teško napustiti teren po završetku utakmice", izjavio je francuski napadač koji se zadržao na terenu Emiratesa nižući autogram za autogramom navijačima Arsenala.