Nema ništa protiv nove saradnje
0

Ibrahimović: Guardiola bi mi morao dati neke odgovore

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Kontroverzni švedski napadač Milana Zlatan Ibrahimović priznao je kako nema ništa protiv eventualne buduće saradnje sa sadašnjim trenerom Barcelone Pepom Guardiolom, ali uz jedan uvjet.

Poznato je da se Ibrahimović i Guardiola nisu voljeli tokom jedine zajedničke sezone u Barceloni, što je u konačnici i dovelo do odlaska 30-godišnjeg nogometaša u Milan u ljeto 2010. godine. Naknadno je Ibrahimović u svojoj autobiografiji sasuo "drvlje i kamenje" po 41-godišnjem stručnjaku, ali u izjavi za Goal.com je potvrdio da u načelu nema ništa protiv eventualne nove saradnje.

"U ovom trenutku ne, jer još uvijek nemam odgovore na pitanje šta se dogodilo između nas. Ali, o njemu kao treneru ne mislim ništa loše, čak sam i glasao za njega u izboru za najboljeg svjetskog trenera. Da nije fantastičan trener, ne bi osvojio toliko trofeja. Naša bi saradnja bila moguća ako bi mi prije toga odgovorio zašto me je držao po strani u Barceloni. Dakle, što se mene tiče, nikad ne reci nikad. Ali, pitanje je bi li on pristao raditi sa mnom", izjavio je Ibrahimović.