Mino Raiola
0

Ibrahimović bolji od Kake, Ronalda, Benzeme

Totalsport
Mino Raiola, talijanski menadžer Zlatana Ibrahimovića, spokojan je kad je u pitanju realizacija transfera njegova klijenta u redove evropskog nogometnog prvaka, FC Barcelone.

Raiola je za madridsku Marcu izjavio da transfer nije gotovl, ali da je siguran da će Ibrahimović dogovoriti uvjete s katalonskim klubom, kao i da će se klubovi dogovoriti između sebe.

Nije spomenuo čudne i bahate zahtjeve Samuela Eto'a, koji kao da je povrijeđen činjenicom da se našao u ovakvoj igračkoj razmjeni, pa je želi naplatiti s 15 miliona eura jednokratne naknade za prelazak, te desetmilionskom godišnjom plaćom.

Na pitanje novinara je li Ibrahimovićev dolazak dovoljna proturavnoteža za Realove ovoljetne transfere, Raiola je odgovorio:

  • Ne da je Ibrahimović bolji od svakoga pojedinog pojačanja Reala, bolji je od svih njih zajedno!

Istovremeno, Barçina je igračka legenda iz devedesetih, Nizozemac Ronald Koeman, izjavio da će s Ibrahimovićem Katalonci "postati još bolja momčad no što su bili prošle sezone, kada su bili najbolji u Evropi".

Sam 28-godišnji švedski centarfor istražuje porijeklo navodnog vlastitog saopćenja koje se pojavilo na njegovoj stranici Twittera.

"U Italiji sam osvojio sve. Vrijeme je za krenuti dalje. Sada želim osvojiti Ligu prvaka", objava je koja je u njegovo ime stajala na popularnoj internetskoj društvenoj stranici.

Ibrahimović je iz Sjeverne Amerike, gdje se s Interom nalazi na ljetnoj turneji, demantirao izjavu najavivši da će najprije istražiti kako se to dogodilo, a potom možda povući i pravne mjere.