Nogomet
74

Ibrahimović: Ako želite titule, onda dovedete Mourinha, a ja imam ponude iz Premiershipa

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Kada Zlatan priča, svi slušaju. Tako je bilo i tokom konferencije za medije na okupljanju reprezentacije Švedske. Glavna tema su, jasno, bili Manchester United i Jose Mourinho.

Ibrahimović je kazao da su čelnici Uniteda uradili pravi potez dovođenjem Mourinha na mjesto trenera. Istina, još uvijek nije zvanično, ali samo je pitanje vremena kada će Portugalac stići na Old Trafford.

"To je sjajan potez. Kada želite akciju, dovedete Mourinha. On je čovjek koji će United vratiti na vrh. Gdje god da je došao, donio je titule. Zna šta radi. Ako želite pobijediti, dovedete Mourinha. Kada sam odlazio iz Intera, rekao sam da smo kratko bili skupa. Vidjet ćemo kako će se stvari odviti i da li ćemo ponovo biti skupa", kazao je Ibrahimović.

Sjajni napadač Švedske je sa Mourinhom proveo jednu sezonu (2008/09.) kada je igrao u Interu. Sezona je okrunjena titulom Serije A, a Ibrahimović je bio najbolji strijelac lige. O ponudama koje mu dolaze nakon njegovog odlaska iz Paris Saint-Germaina, Ibrahimović nije mnogo govorio, ali je rekao da ima ponude iz Premiershipa.

"Imam konkretne ponude iz Premiershipa", odgovorio je, a onda su ga upitali koji je njegov odgovor na priče o njegovoj starosti, jer ima 34. godine. "Ja se samo zagrijavam. Imao sam fantastičnu sezonu. Dokazao sam da su godine samo broj. Sve je u glavi. Sve što želiš uraditi, uradit ćeš. Radi se o majstorstvu uma. Ako želim nešto napraviti, napravit ću. Ako želim nešto uraditi, uradit ću. Ne brinem se", poručio je Zlatan.

U protekloj sezoni Ibrahimović je u 51 nastupu za PSG u svim takmičenjima postigao 50 golova. Time je dokazao da je i dalje sjajan igrač. Novinarima je rekao da se redovno čuje sa Mourinhom i da je normalno da pričaju.

"Otkako sam napustio Inter, svaki dan sam se čuo s njim. Ne pričamo samo tokom posljednjih nekoliko sedmica, nego tokom nekoliko godina. Šta želite znati, recite mi?", upitao je novinare, a nakon što su ga upitali da li putuje u United, nasmijao se i odgovorio: "Vidjet ćemo šta će se desiti".