Le Championnat
26

Ibra ne prestaje pogađati, s dva gola srušio Bastiju

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
U prvoj subotnjoj utakmici 6. kola francuskog nogometnog prvenstva (Le Championnat) PSG je kao gost kod Bastije upisao i treću uzastopnu pobjedu. Novi prvoligaš kapitulirao je s 4-0.

Najraspoloženiji u pariškoj ekipi bili su Zlatan Ibrahimović i Nene. Šveđanin je nakon manje od šest minuta igre upisao asistenciju za Jeremyja Meneza koji je doveo goste u vodstvo, a onda je pretkraj poluvremena i utakmice dva puta i sam bio strijelac.

Najprije je pogodio za povećanje na 2-0 u 40. minuti na asistenciju Talijana Marca Verrattija, a potom je u 90. postavio konačnih 4-0 nakon prekrasnog dodavanja dvostrukog asistenta Nenea. Recimo i da je ovo čak treći put ove sezone ( u pet susreta) da je Ibrahimović upisao dva pogotka na utakmici. Prije Bastije, isto je uradio protiv Lillea i Lorienta. Jedina utakmica na kojoj se Šveđanin nije upisao u strijelce bila je protiv Bordeauxa (0-0).

Brazilac je bio asistent i kod trećeg pogotka gostujuće ekipe u 72. minuti, kojeg je postigao Blaise Matuidi. Obje asistencije Nenea bile su vrijedne svake pohvale. Recimo samo da je Ibrahimovića proigrao s centra, te ga gurnuo u situaciju jedan na jedan s domaćim golmanom.

Istaknimo i sjajnu večer golmana PSG-a, Salvatorea Sirigua, koji je u nekoliko navrata dobranio stopostotne šanse Bastijinih nogometaša.

PSG se s trećom prvenstvenom pobjedom probio do trećeg mjesta prvenstvene ljestvice, ali pitanje je hoće li tamo i ostati nakon utakmica Lorienta i Bordeauxa koji ga mogu pobjedama prestići. Vodeća momčad prvenstva i dalje je stopostotni Marseille (pet utakmica 15 bodova).

 PSG je nastupio u sljedećem sastavu:

Sirigu – Armand, Thiago Silva, Sakho, Van der Wiel – Matuidi, Menez, Nene, Chantome, Verratti – Ibrahimović.

S klupe ušli: Gameiro (Menez), Bodmer (Verratti)

Le Championnat, 6. kolo:

Bastia - PSG 0-4 (Menez 6, Ibrahimović 40, 90, Matuidi 72)

Redoslijed: 1. Marseille 15, 2. Lyon 13, 3. PSG 12 (+1), 4. Lorient 11, 5. Bordeaux 9...