Nogomet
0

Ibišević se nada da će ostati u Hoffenheimu

Sarajevo-x.com
Foto: AFP/DDP
Foto: AFP/DDP
Bh. reprezentativac i najbolji ovosezonski strijelac Bundeslige sa 18 postignutih golova, Vedad Ibišević izjavio je za Associated Press da se nada da će ostati u Hoffenheimu, najvećem iznenađenju njemačke lige ove sezone.

Hoffenheim je prvi dio sezone zahvaljujući boljoj gol razlici završio na prvom mjestu njemačke Bundeslige ispred aktuelnog prvaka Bayerna. Za veliki uspjeh ovog malog kluba velike zasluge ima bh. reprezentativac Vedad Ibišević, koji je zbog sjajne igre na meti mnogih evropskih nogometnih klubova.

"Velika je vjerovatnoća da ću ostati ovdje. U Hoffenheimu se osjećam kao kod kuće.", rekao je Ibišević u utorak u intervjuu za AP, kojeg je prenio International Herald Tribune.

Bundesliga se nastavlja krajem januara, a Vedad se trenutno sa svojim saigračima nalazi u Španiji gdje se pripremaju za drugi dio sezone.

Ibiševićev ugovor s Hoffenheimom ističe na kraju iduće sezone, ali on i čelništvo kluba se nadaju da će ga produžiti prije nego što se sezona nastavi. "Onda se mogu koncentrisati na fudbal ponovo", rekao je.