Nogomet
1

Ibišević se jedva probio kroz poplave da bi došao na okupljanje Zmajeva

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Vedad Ibišević puno puta bio je heroj na terenu u dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Veličinu je pokazao i danas u historijskom sportskom danu svoje zemlje, prilikom prvog okupljanja bh. državnog tima za nastup na nekom od velikih takmičenja, predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Osjećam se ponosno, dobro. Radujem se okupljanju sa kolegama iz reprezentacije i početku priprema za naš prvi nastup na Mundijalu“, istakao je Ibišević za Anadolu Agency (AA), naglasivši:  "Alarmantno je stanje vezano za nevrijeme i poplave. Jedva sam prošao putem od Tuzle do Sarajeva. Nevrijeme je zasjenilo ovaj svečani dan, ali se nadam da će se ubrzo sve promijeniti i da će se ljudi vratiti normalnim životima. Svi suosjećamo sa njima.

Ibišević kaže i kako neće biti jednostavno trenirati po nevremenu.

"Neće biti jednostavni. Uvjeti će biti teški, no moramo se snalaziti. Bez obzira na sve treninge trebamo odraditi najbolji način i dobro se spremiti za SP. Najbitnije je da se niko ne povrijedi“, rekao je Ibišević.

U Brazilu se nada dobroj igri i rezultatima za koje su, prema Ibiševićevom mišljenju, dva najvažnija uslova.

"Najvažnije je da smo spremni, da radimo na fizičkoj spremi i na atmosferi. Atmosfera će biti ključna“, kazao je Ibišević za Anadolu Agency.

Do večere u 19 sati u hotelu "Hercegovina“ na Ilidži, tj. na okupljanju reprezentativaca selektoru Safetu Sušiću trebalo bi se javiti 15 igrača.

To su golmani Asmir Begović, Jasmin Fejzić i Asmir Avdukić, te Sejad Salihović, Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović, Ermin Bičakčić, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Anel Hadžić, Senijad Ibričić, Vedad Ibišević i Edin Višća.