Kazna tri utakmice neigranja
0

Ibišević se izvinio sudiji što ga je nazvao 'kurvinim sinom'

Totalsport
Vedad Ibišević
Vedad Ibišević
Bosanskohercegovački nogometaš Hoffenheima Vedad Ibišević odmah po završetku kup-utakmice protiv Ingolstadta u srijedu tražio je izvinjenje kod sudije Tobiasa Stielera.

Čovjek u crnom isključio je našeg reprezentativca iz igre u 39. minuti nakon što ga je ovaj uvrijedio. Dio njemačkih medija piše da mu je poručio da je "šu...", dok Bild tvrdi da ga je nazvao "kurvinim sinom".

"Žao mi je zbog incidenta koji sam prouzrokovao. Prihvatam kaznu koju sam dobio i okrećem se budućnosti", rekao je 26-godišnji napadač objasnivši potom što je dovelo do sukoba sa sudijom i njegove nervozne reakcije:

"Sudija je primijetio prsten na mojoj ruci, te zatražio da ga odmah skinem kako ne bih povrijedio koga od suparničkih igrača. Pokušao sam mu objasniti da to ne mogu učiniti, da mi za to treba sapun i voda, te da ću to svakako uraditi u poluvremenu. On je nastavio insistirati, a ja sam eksplodirao."

Zbog svog će ispada kojim je ugrozio dobrobit tima, s obzirom da je rezultat u tom u trenutku bio 0-0 (završilo 1-0 za Hoffenheim), sjediti na klupi u toku sljedeće tri utakmice njegovog kluba u DFB-Kupu. Osim toga, trener Ralf Rangnick zbog slabe ga je forme odlučio ostaviti na klupi i u nedjeljnom bundesligaškom derbi-dvoboju s Hannoverom u Sinsheimu.