Nogomet
0

Ibišević, Salihović i Mujdža poklonili dresove Svjetskom prvenstvu bh. dijaspore

Klix.ba
Salihović, Halilović i Ibišević
Salihović, Halilović i Ibišević
Reprezentativci BiH Vedad Ibišević, Sejad Salihović i Mensur Mujdža te potencijalni bh. reprezentativac Ermin Bičakčić, igrač njemačkog Eintracht Braunschweiga, donirali su svoje dresove Svjetskom prvenstvu dijaspore u malom fudbalu/futsalu.

Bh. internacionalci su tako dali svoju podršku Svjetskom prvenstvu dijaspore koje se održava od 03. do 05 maja u švedskom Västerasu. Dresovi Ibiševića, Mujdže, Salihovića i Bičakčića bit će uručeni najboljim igračima prvenstva.

"Ibišević, Salihović, Mujdža i Bičakčić su naš ponos u Njemačkoj i pravi ambasadori Bosne i Hercegovine u ovoj zemlji. Osim što su odlični fudbaleri, to su i divni mladi ljudi koji su uvijek uz Bosance i Bosnu i Hercegovinu. O Ibiševiću, Salihoviću i Mujdži se uglavnom sve zna. Oni su naši standardni reprezentativci i već nekoliko godina poklanjaju svoje dresove za najbolje na SP bh. dijaspore. Nadam se da će njihovim stopama krenuti i Ermin Bičakčić i uskoro zaigrati za reprezentaciju BiH", kazao je Haris Halilović, potpredsjednik Svjetskog saveza dijaspore BiH i jedan od koordinatora ekipe Njemačke koja sutra putuje u Švedsku na SP bh. dijaspore u futsalu.

Ermin Bičakčić
Ermin Bičakčić

Iako je rođen u Stuttgartu, Bičakčić je, kako kaže Halilović, svim srcem Bosanac i jedva čeka da dobije pasoš BiH i zaigra za našu domovinu.

"Želim da mu se ta želja što prije ostvari. Svojim igrama zadnjih nekoliko godina on to sigurno zaslužuje", ističe Halilović.

Svjetsko prvenstvo bh. dijaspore u malom fudbalu/futsalu je godinama najveći skup i smotra u bh. dijaspori te prilika mladim igračima porijeklom iz BiH, a koji igraju u nižerazrednim klubovima širom svijeta da pokažu svoj talenat, saopćeno je iz Svjetskog saveza dijaspore BiH.

Haris Halilović i Mensur Mujdža
Haris Halilović i Mensur Mujdža