Nogomet
5

Ibišević sa Herthom poražen od Hoffenheima, novi nastupi Vrančića i Šunjića

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U 30. kolu Bundeslige Hertha je u gostima poražena od Hoffenheima (2:1) čime je izgubila treće mjesto na tabeli.

Hertha je u ovaj meč ušla sa remijem i porazom iz prethodna dva kola tako da je ovo njen treći vezani meč bez pobjede. Na svu sreću za tim Pala Dardaija, Borussia M'Gladbach je poražena u posljednja dva ligaška meča tako da Hertha ima četiri boda prednosti u odnosu na M'Gladbach i, kako sada stvari stoje, u najgorem slučaju izborit će plasman u play off za Ligu prvaka.

Vedad Ibišević je ovaj meč počeo s maskom na licu pošto je u meču protiv Hannovera u prethodnom kolu zadobio povredu maksilarnog sinusa. Već u trećoj minuti, nakon odličnog solo prodora, imao je sjajnu šansu, ali je Baumann odlično reagovao i odbranio.

Hertha je povela golom Starka u 26. minuti, ali je domaći tim izjednačio samo sedam minuta kasnije preko Schara. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao.

Ibišević je zamijenjen u 73. minuti, a umjesto njega u igru je ušao Schieber. Hoffenheim je uspio preokrenuti u 86. minuti preko Utha i tako osvojiti tri jako važna boda u borbi za opstanak.

Augsburg je s minimalnih 1:0 na svom terenu savladao Stuttgart za koji je novi nastup upisao bh. reprezentativac Toni Šunjić. Jedini strijelac bio je Finnbogason u 36. minuti.

Darmstadt je kao domaćin sa 2:0 slavio protiv Ingolstadta i sada ima niz od šest mečeva bez poraza u ligi pri čemu je upisao četiri remija. Golove su postigli Rausch (51') i Wagner (85'), a za domaći tim novi nastup od prve minute upisao je Mario Vrančić.

Leverkusen je golovima Kampla (70'), Brandta (76') i Bellarabija (90') pobijedio Frankfurt sa 3:0, dok je u uzbudljivom meču Werder u Bremenu sa 3:2 porazio Wolfsburg. Pizarro (32', penal), Bartels (64') i Yatabare (83') bili su strijelci za domaći tim, a golove za goste postigli su Guilavogui (36') i Dost (86').

Tabela: