Gest za pohvalu
0

FOTO / Ibišević poslao dresove školi fudbala koju vodi njegov prvi trener

Sarajevo-x.com
Igrač naše reprezentacije Vedad Ibišević podržava školu fudbala FK "Kiseljak" pored Tuzle, koju vodi njegov prvi trener Nevzet Hasanbašić - Lija. Ibišević je preko svog sponzora, sportske marke "Puma", osigurao da djeca u školi fudbala dobiju novu opremu.

Skoro 80 djece godišta od 1994. do 2005. trenira u ovoj školi. Prema riječima Hasanbašića, u prvom planu je pružiti mogućnost djeci da se bave fudbalom. Kadeti i pioniri nastupaju u kantonalnoj ligi Tuzlanskog kantona i cilj za ovu godinu je stjecanje iskustva u takmičenju.

"Imali smo samo tri lopte u našoj školi, tako da oprema koju je poslao Ibišević ima neprocjenjivu vrijednost za nas", rekao je Hasanbašić i dodao kako je za djecu poseban motiv činjenica da naš reprezentativac sredinom ove godine posjetio klub Kiseljak i da sada nastavlja sa podrškom.
Kako nam je rekao Hasanbašić, djeca su se najviše borila za brojeve 19 i 14, koje Vedad Ibišević nosi u svom klubu i reprezentaciji, tako da su morali organizirati poseban žrijeb za dodjelu ovih brojeva. Posebna su se zahvalili Ibiševiću i sportskoj marki "Puma" i poručili mu da djeca sa nestrpljenjem čekaju dan kada će ih ponovo posjetiti.