Nogomet
84

Ibišević poručio igračima Sarajeva: Pokažite više želje i uhvatite Borussiju na spavanju

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bh. reprezentativac i nogometaš Stuttgarta Vedad Ibišević naglašava za Klix.ba kako je došlo vrijeme da jedan klub iz naše zemlje napravi iskorak u Evropi i da nije iznenađen prolaskom FK Sarajevo u play-off Evropske lige.

"Bilo je i vrijeme da se nešto tako desi u bh. nogometu, pogotovo ako znamo da Bordo tim to nagovještavao posljednjih mjeseci. Sreća pa su uspjeli odmah i to je pozitivna stvar u svakom slučaju. Cilj treba da bude pravo iznenađenje – plasman u grupnu fazu Evropske lige“, podvlači popularni Vedo za naš portal.

Potom je govorio o suparniku tima sa Koševa.

"Sarajevu neće biti nimalo jednostavno. Borussia Moncengladbach je kvalitetna ekipa koja ima cilj da prođe dalje i dat će sve od sebe da to ostvare. Favorit jesu, ali u nogometu je sve moguće. Prednost bh. tima je što je duže vrijeme u takmičarskoj formi. Borussia to još traži, imali su nekoliko promjena u ekipi. Kramer im neće igrati i to je dobro. Ipak, doveli su i nekoliko novih igrača. No, siguran sam da nisu još uvijek potpuno spremni i Sarajevo ne treba kalkulirati. Moraju igrati kao protiv ekipe iz domaćeg prvenstva, a ne da se opterećuju zato što je sa druge strane Moncengladbach. Klub iz Bundeslige zna da se neće moći prošetati protiv koševskog tima“, kaže naš sagovornik.

Napadač Zmajeva posebno je naglasio da igračima FK Sarajevo ne smije nedostajati motivacije i samopouzdanja.

"Moraju pokazati više želje od njemačkog kluba. Trebaju se boriti do posljednjeg atoma snage. Borussia je kvalitetom ispred, ali ih Sarajevo treba pokušati 'uhvatiti na spavanju'. Kada ekipa ima više novih igrača u timu, treba vremena da stvari dođu na svoje. Pogotovo na bitnim pozicijama, a to je slučaj sa suparnikom tima sa Koševa. Kada neki bh. tim napravi dobar rezultat, radujem se. Tako je i ovaj put. Bit ću uz Sarajevo i navijati“, kazao je.

Na kraju je govorio o ambicijama Stuttgarta u novoj sezoni.

"Dobili smo nekoliko novih igrača, traži se najboljih jedanaest. Mislim da imamo više kvaliteta nego prošle godine. No, to trebamo dokazati na terenu. Krenulo je loše, ispali smo iz kupa. To je primjer kako ekipa koja je u formi može iznenaditi. Također, sjetimo se kako nas je Rijeka prošle godine eliminisala iz Evropske lige. Sve to pokazuje, da favoriti uvijek ne pobjeđuju u nogometu“, zaključio je Ibišević.